General

Alpinism - generalităţi

Alpinismul este un sport montan spectaculos, dar adesea extrem de periculos, care implica  asumarea unei doze mai mici sau mai mari de risc, datorita naturii traseelor care pot fi deseori o combinatie de pasaje de stanca, zapada sau gheata, cu factorii de risc implicati.

Pentru practicarea unui astfel de sport este necesar un echipament adecvat si o experienta corespunzatoare.

Alpinismul montan care printre altele este cel mai placut, frumos si relaxant mod de a-ti petrece timpul liber. De asemnea este si un exercitiu excelent pentru cei care vor sa-si imbogateasca calitatile intelectuale si ma refer aici la atentie, calm, luciditate, putere de concentrare, simt al orientarii in spatiu, viteza de reactie, spirit practic... si ar mai fi…

Citeşte mai mult

- Activităţi curente : escaladă, alpinism clasic de vară şi de iarnă, cascade de gheaţă, reamenajări şi amenajări de trasee.
- Zone frecventate: V. Cernei – Băile Herculane , Cheile Turzii, Bucegi, Cheile Bicazului, Piatra Craiului, Retezat, etc.
- Interese deosebite: promovarea alpinismului în rândul tinerilor, deschiderea de noi trasee în gheaţă şi în stâncă, alpinism subteran
- Antrenament şi iniţiere pe panoul de escaladă de la sediul clubului.

Activităţi de iarnă:
Ture de iarnă: M. Retezat, Crovuri-Vârful lui Stan (M. Mehedinti), Arjana (M. Cernei), Custura Saratii, Peretele NE – Laita (M. Făgăraşului) 
Căţărare pe gheaţă : Ogaşul Ursului(III-wi4), Izvorul Scurt(III-wi5), Canionul Bobot (wi4, M5 parcurs partial), (I-wi5), V. Lespezi-Podişul Mehedinţi (III-wi4), reamenajare Tr. Creasta Căpitanului (B.H.) 

Chestionar articole

Cum vă plac articolele?